Вучић: Важно да се народи у БиХ договарају

AA
Вучић: Важно да се народи у БиХ договарају

Београд - Мандатар за састав нове Владе Србије и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић, након састанка са коалицијом коју предводи лидер Нове демокраске странке Борис Тадић, на питање новинара да прокоментарише јучерашњу изјаву да ће први град који ће посјетити уколико постане премијер Србије бити Сарајево, казао је како је та посјета важна због регионалне стабилности и низа других питања, преноси Aнадолија.

„Рекао сам да милсим да ћу ићи у Сарајево, нисам био у Сарајеву годину и по дана и мислим да је та посјета веома важна због регионалне стабилност, односа између Србије и Босне и Херцеговине, односа искреног пријатељства и партнерства које морамо да градимо. Ми, при томе, наравно, поштујемо Дејтонски споразум, волимо Републику Српску, али и веома поштујемо и увек ћемо поштовати интегритет БиХ и народа БиХ. За нас је важно да се народи у БиХ договарају, али је за нас важно и да грађани у БиХ добро живе, као и да имамо одличну економску сарадњу и да ту економску сарадњу, ако је могуће, унапређујемо", казао је Вучућ.

Он је казао како вјерује да двије владе, Србије и БиХ, у току ове године могу да организују и заједничку сједницу.  

У јучерашњем обраћању новинарима, након почетка изградње пословног комплекса њемачке фирме "Др. Еткер", Вучић је рекао да ће се одазвати позиву да посјети Сарајево, који је упутио предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.

"Прва посета нове владе, ако ја будем на њеном челу, бит ће посета Сарајеву", рекао је јуче Вућић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана