Putin: Cijenim Srbe jer se opiru pritiscima

Večernje novosti
Putin: Cijenim Srbe jer se opiru pritiscima

Beograd - I na daljinu osjećam kako iz srpskog naroda zrače spontane simpatije prema mojoj zemlji i narodu, da voli i poštuje Rusiju, rekao je Putin.

"Tomislave, kada god budete imali novu ideju, napišite mi, postaraću se za to. Uvažavam Srbiju koja ima svoje stavove i ne podliježe pritiscima".

To je, kako saznaju "Novosti", predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio svom srpskom kolegi Tomislavu Nikoliću, tokom sastanka u Palati "Srbija", koji je bio zatvoren za javnost.

Za vrijeme razgovora, prenose dobro obavješteni izvori ovog lista, ruski lider osvrnuo se i na aktuelan, "previše neprijateljski" odnos Vašingtona prema Moskvi, rekavši da on teško shvata da se na "takvom tonu gradi ozbiljna politika", ali da se ipak nada da će to shvatiti i u SAD.

Inače, po slijetanju na Aerodrom "Nikola Tesla", prvih petnaestak minuta svoje posjete Srbiji ruski predsjednik proveo je sa svojim domaćinom Nikolićem mimo kamera, iza zatamnjenih stakala limuzine koja ih je vozila ka Groblju oslobodilaca Beograda.

Nikolić i Putin "rekonstruisali" su i kako se odvijalo oslobađanje srpskog glavnog grada od nacističkih okupatora, pominjali su i stravične žrtve i borbu Srba i Rusa koji su ginuli rame uz rame, pišu Novosti.

Kada je predsjednički "iljušin" sletio na beogradski aerodrom, Vladimira Putina je već čekala limuzina koja je ranije dopremljena u prestonicu. Reč je o specijalno konstruisanom "mercedesu", jednom od nekoliko identičnih koje Putin ima u voznom parku. Automobil ima najviši stepen zaštite. Navodno, ovo vozilo može da izdrži i manji nuklearni udar. Iako spolja izgledaju identično, ovaj automobil razlikuje se od "mercedesa" koji Putin koristi kada je u Moskvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana