Још једна трудница умрла у болници у Београду

vesti-online.com
Још једна трудница умрла у болници у Београду

Београд - Јелена Живановић (34), која је била у трећем мјесецу трудноће, умрла је на Ускрс под још неразјашњеним околностима на Гинеколошко-акушерској клиници (ГАК) у Вишеградској у Београду.

Јелена је преминула у ноћи између суботе и недјеље 15. априла, на Ускрс. Била је у трећем мјесецу трудноће, редовно је ишла на прегледе и налази су јој били уредни. Није имала хронична обољења. У суботу увече 14. априла пожалила се на болове у бубрезима и јавила се у Ургентни центар, одакле су је упутили на ГАК у Вишеградској.

"Тамо је примљена око 22 сата и задржана је у болници. Причале смо телефоном, рекла ми је да је примила ињекцију и да се осећа боље. Нисам ни слутила да више никада нећу видети своју ћерку, да ће убрзо после тог разговора бити мртва", кроз јецаје прича Јеленина мајка Радосава Сарачевић и пита се ко је крив за смрт њеног вољеног дјетета. Каже да ће обдукцијски налаз бити доступан за мјесец дана.

Јелена Живановић живјела је у породичној кући у Будимској улици с мајком, супругом и осмогодишњом ћерком. "Зашто да живим, не треба ми живот кад је моје дете мртво", јеца беспомоћна мајка, сломљена од бола.

У Министарству здравља Србије кажу да ће њихова здравствена инспекција испитати околности под којима је умрла Јелена. Сахрана Јелене Живановић одржаће се данас на гробљу Лешће.

Алергија на лек

Драго Јовановић, портпарол Клиничког центра Србије, каже да је Јелена Живановић примљена по подне у суботу у болницу због инфекције мокраћних путева.

"Добила је антибиотик 'лонгацеф', који се у таквим ситуацијама даје пацијентима. Пре давања терапије негирала је било какве алергије на лекове. Међутим, изгледа да се развила алергија на 'лонгацеф', која је довела до анафилактичког шока. Захтевали смо судску и медицинску обдукцију, после ње ћемо знати тачан узрок смрти", каже Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана