Jevtić: Srbi se neće ponašati ucjenjivački

Jevtić: Srbi se neće ponašati ucjenjivački 10.09.2017 10:50 | Srna

Beograd - Ministar za zajednice i povratak u novoj vladi samoproglašenog Kosova Dalibor Jevtić izjavio je da vlada u Prištini zavisi od glasova Srpske liste, ali da se ova lista neće ponašati ucjenjivački, već korektno i da će rješavati probleme Srba.

"To će biti naš pristup. Mi nismo ušli u ovaj proces da bismo ucenjivali već da bismo rešavali probleme, a probleme moramo da rešavamo sa našim komšijama Albancima, jer sa njima ovde živimo", rekao je Jevtić za Radio-televiziju Srbije.


On je naveo da ulaskom Srpske liste u vladu Srbi mogu da očekuju mogućnost rješavanja nagomilanih problema, a među prioritetima navodi formiranje zajednice srpskih opština, povratak raseljenih i opstanak onih koji su ostali, rješavanje pitanja uzurpirane imovine...

Odgovarajući na pitanje kako će biti riješen povratak Srba na Kosovo, Jevtić je podsjetio da vlada samoproglašenog Kosova zavisi od glasova "Srpske liste", tako da će oni imati "drugačiji mehanizam u donošenju odluka".

"Mi u ovom trenutku želimo da vratimo sve one koji žele da se vrate na Kosovo. Prema nekim našim podacima, taj broj je oko 20.000. Moramo da napravimo jasnu strategiju sa novom vladom, jasan plan da se ti ljude vrate u što kraćem roku. Za to će biti potrebna finansijska sredstva i politička podrška nove vlade", objasnio je Jevtić.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica