Црна Гора: Ухапшен мучитељ магарца VIDEO

Б92, Вијести
Црна Гора: Ухапшен мучитељ магарца VIDEO

Подгорица - Црногорска полиција ухапсила је једну особу из Даниловграда због сумње да је мучио магарца.

Претходно је на Јутјубу освануо снимак мучења животиње.

Ухапшеног В.С. из Даниловграда (68) полиција терети за кривично дјело убијање и мучење животиња, саопштено је из полиције. Он је, како се наводи, прије два дана везао магарца за теретно возило и тако везаног вукао га по локалном путу у подгоричком, приградском насељу Мареза, док је животиња покушала да се избави.

Претходно су подгорички медији објавили снимак са Јутјуба на коме се види камион у покрету и за њим везана животиња како се опире теглењу и проклизава асфалтом.

Подгоричке Вијести су пренеле да се све се одиграло у насељу Мареза, на путу између имања Књаз према никшићкој магистрали. Аутор снимка је написао и да је он направљен у суботу 18. августа, а оставио је и број регистарских таблица камиона за који је животиња била везана.

Иначе, како додају “Вијести”, Закон о заштити и добробити животиња предвиђа казну од двадесетоструког до двестоструког износа најниже цијене рада у Црној Гори за онога ко присиљава животиње на понашање које код њих изазива бол, патњу, повреду или страх, односно навикавање животиње на неприродне и самоуништавајуће облике понашања.

Законом о заштити животиња за мучење животиња предвиђа новчану казну до 11.000 еура.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана