Crna Gora: Uhapšen mučitelj magarca VIDEO

B92, Vijesti
Crna Gora: Uhapšen mučitelj magarca VIDEO

Podgorica - Crnogorska policija uhapsila je jednu osobu iz Danilovgrada zbog sumnje da je mučio magarca.

Prethodno je na Jutjubu osvanuo snimak mučenja životinje.

Uhapšenog V.S. iz Danilovgrada (68) policija tereti za krivično djelo ubijanje i mučenje životinja, saopšteno je iz policije. On je, kako se navodi, prije dva dana vezao magarca za teretno vozilo i tako vezanog vukao ga po lokalnom putu u podgoričkom, prigradskom naselju Mareza, dok je životinja pokušala da se izbavi.

Prethodno su podgorički mediji objavili snimak sa Jutjuba na kome se vidi kamion u pokretu i za njim vezana životinja kako se opire teglenju i proklizava asfaltom.

Podgoričke Vijesti su prenele da se sve se odigralo u naselju Mareza, na putu između imanja Knjaz prema nikšićkoj magistrali. Autor snimka je napisao i da je on napravljen u subotu 18. avgusta, a ostavio je i broj registarskih tablica kamiona za koji je životinja bila vezana.

Inače, kako dodaju “Vijesti”, Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja predviđa kaznu od dvadesetostrukog do dvestostrukog iznosa najniže cijene rada u Crnoj Gori za onoga ko prisiljava životinje na ponašanje koje kod njih izaziva bol, patnju, povredu ili strah, odnosno navikavanje životinje na neprirodne i samouništavajuće oblike ponašanja.

Zakonom o zaštiti životinja za mučenje životinja predviđa novčanu kaznu do 11.000 eura.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana