У Сиску уништен плакат СДСС-а

Срна
У Сиску уништен плакат СДСС-а

Загреб - Плакат Самосталне демократске српске странке /СДСС/ за изборе за Европски парламент с натписом “Знате ли како је бити Србин у Хрватској?” уништен је у Сиску, јавио је портал “Новости”.

“‘Знате ли како је бити Србин у Хрватској?’, питање је које СДСС поставља грађанима Хрватске с плаката за европске изборе. Многима је то засметало, а један од таквих је у ноћи с уторка на сриједу уништио плакат који је налази на улазу у Сисак”, наводи загребачки портал. Исти извор подсјећа да је ријеч о граду у којем су припадници хрватских војних јединица и МУП-а од 1991. до 1995. застрашивали, злостављали и убијали Србе.

Жупанијски суд у Осијеку 2013. осудио је бившег замјеника начелника Полицијске управе Сисак Владимира Миланковића на казну од осам година затвора, коју му је Врховни суд Хрватске повећао на 10 година.

Оптужница је по командној одговорности била подигнута и против хрватског генерала Ђуре Бродарца, али је поступак прекинут 2011. због његове смрти, док је Драго Бошњак, припадник резервног састава Полицијске управе Сисак, ослобођен оптужбе.

Наредни европски избори биће одржани од 23. до 26. маја. Сви пунољетни грађани ЕУ тада ће имати прилику да одаберу своје посланике у Европском парламенту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана