U Sisku uništen plakat SDSS-a

Srna
U Sisku uništen plakat SDSS-a

Zagreb - Plakat Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ za izbore za Evropski parlament s natpisom “Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?” uništen je u Sisku, javio je portal “Novosti”.

“‘Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?’, pitanje je koje SDSS postavlja građanima Hrvatske s plakata za evropske izbore. Mnogima je to zasmetalo, a jedan od takvih je u noći s utorka na srijedu uništio plakat koji je nalazi na ulazu u Sisak”, navodi zagrebački portal. Isti izvor podsjeća da je riječ o gradu u kojem su pripadnici hrvatskih vojnih jedinica i MUP-a od 1991. do 1995. zastrašivali, zlostavljali i ubijali Srbe.

Županijski sud u Osijeku 2013. osudio je bivšeg zamjenika načelnika Policijske uprave Sisak Vladimira Milankovića na kaznu od osam godina zatvora, koju mu je Vrhovni sud Hrvatske povećao na 10 godina.

Optužnica je po komandnoj odgovornosti bila podignuta i protiv hrvatskog generala Đure Brodarca, ali je postupak prekinut 2011. zbog njegove smrti, dok je Drago Bošnjak, pripadnik rezervnog sastava Policijske uprave Sisak, oslobođen optužbe.

Naredni evropski izbori biće održani od 23. do 26. maja. Svi punoljetni građani EU tada će imati priliku da odaberu svoje poslanike u Evropskom parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana