Стравична несрећа у Загребу: Након судара испала из возила па је прегазило друго ауто

Стравична несрећа у Загребу: Након судара испала из возила па је прегазило друго ауто 24.08.2018 22:08 | radiosarajevo.ba

Загреб - Стравична несрећа догодила се када је у загребачкој Илици двадесетогодишњи Марин Каменички (20), због превелике брзине, прешао у супротну траку након чега се фронтално сударио с другим аутомобилом, приликом чега су двије особе погинуле.

Каменички је због неприлагођене брзине налетио на бетонски потпорни зид, а предњим дијелом возила на опел астру загребачких регистарских ознака, којим је управљао 57-годишњак који је тренутно изван животне опасности, пишу хрватски медији.

Аутомобил је у наставку налетио и на ено клио крапинских регистарских ознака, а потом на мерцедес загребачких регистарских ознака. Смртно су страдале сувозачице из мерцедеса и опел Астре, 22-годишњакиња и засад непозната żенска особа. Каменички је у несрећи  задобио лакше повреде, а хоспитализован је у Клиничкој болници Свети Дух.

Млада сувозачица из мерцедеса је Лаура Стелио која је за три седмице требало да прослави 23. рођендан. Она је приликом ударца испала из аута те је након тога преко ње прешао други аутомобил, а за сада није познато у каквој су врсти односа били она и Каменички који је прошао с лакшим повредама.

Возач опела на којег је прво налетио Марин Каменички био је у животној опасности али тренутно се опоравља. Наводи се како ће опоравак трајати дуго, али су оптимистични.

Каменички је несрећу изазвао возећи мерцедес C63 AMG Coupe који се производи од 2016. Снажан аутомобил је изврстан на тркачој писти, али  због своје снаге и окретног момента од камионских 700 Нм који се преносе на стражње котаче лакше може проклизати, пише “Вечерњи лист”.

Чини се како је баш то био узрок због којега млади возач није могао савладати аутомобил чија је цијена чак 750.000 куна (око 200.000 КМ).

(Радиосарајево.ба)© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица