Stravična nesreća u Zagrebu: Nakon sudara ispala iz vozila pa je pregazilo drugo auto

radiosarajevo.ba
Stravična nesreća u Zagrebu: Nakon sudara ispala iz vozila pa je pregazilo drugo auto

Zagreb - Stravična nesreća dogodila se kada je u zagrebačkoj Ilici dvadesetogodišnji Marin Kamenički (20), zbog prevelike brzine, prešao u suprotnu traku nakon čega se frontalno sudario s drugim automobilom, prilikom čega su dvije osobe poginule.

Kamenički je zbog neprilagođene brzine naletio na betonski potporni zid, a prednjim dijelom vozila na opel astru zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnjak koji je trenutno izvan životne opasnosti, pišu hrvatski mediji.

Automobil je u nastavku naletio i na eno klio krapinskih registarskih oznaka, a potom na mercedes zagrebačkih registarskih oznaka. Smrtno su stradale suvozačice iz mercedesa i opel Astre, 22-godišnjakinja i zasad nepoznata żenska osoba. Kamenički je u nesreći  zadobio lakše povrede, a hospitalizovan je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

Mlada suvozačica iz mercedesa je Laura Stelio koja je za tri sedmice trebalo da proslavi 23. rođendan. Ona je prilikom udarca ispala iz auta te je nakon toga preko nje prešao drugi automobil, a za sada nije poznato u kakvoj su vrsti odnosa bili ona i Kamenički koji je prošao s lakšim povredama.

Vozač opela na kojeg je prvo naletio Marin Kamenički bio je u životnoj opasnosti ali trenutno se oporavlja. Navodi se kako će oporavak trajati dugo, ali su optimistični.

Kamenički je nesreću izazvao vozeći mercedes C63 AMG Coupe koji se proizvodi od 2016. Snažan automobil je izvrstan na trkačoj pisti, ali  zbog svoje snage i okretnog momenta od kamionskih 700 Nm koji se prenose na stražnje kotače lakše može proklizati, piše “Večernji list”.

Čini se kako je baš to bio uzrok zbog kojega mladi vozač nije mogao savladati automobil čija je cijena čak 750.000 kuna (oko 200.000 KM).

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana