Поновне претње хрватском министру

Танјуг
Поновне претње хрватском министру

Ријека - На Фејсбуку је недавно осванула група која позива на ликвидацију хрватског министра науке, образовања и спорта Жељка Јовановића.

Њему је и раније прећено, по националној основи.

Група носи назив 'Петиција за стрељање Жељка Јовановића-Јове', а још није познато да ли ће полиција због ових претњи интервенисати, објавио је ријечки Нови лист.

Министар је за Нови лист изјавио да он полицији засад није пријавио никога, али је и он на свом Фејсбук профилу већ коментарисао случај и написао да га је на постојање 'болесне групе' упозорио један пријатељ.

"Ја јесам љекар, али за чланове те групе ипак је надлежан специјалиста. Познајем неколико врсних психијатара и радо ћу им препоручити неког од њих. Нека ме слободно контактирају преко Фејсбука. Можда ћу да оснујем и Фејсбук групу за помоћ тој екипи", казао је Јовановић.

Групу 'за стрељање Жељка Јовановића-Јове' на Фејсбуку промовише особа која се представља Динко Пеличевић који, додуше, наводи и да ће "преки суд" бити повучен "ако министар да оставку и настави да живи по Божјим заповијестима".

Иначе, полиција је недавно у одвојеном случају већ привела једног корисника ове друштвене мреже због вређања и претњи министру образовања.

Због тих претњи је прије око мјесец дана приведен Томислав Сакач који је министру, између осталог, поручио да му се "затру српско сјеме и племе", на шта је Јовановић одговорио да ће "стати на пут ригидном десном конзервативизму и величању усташтва".

Познате су и увреде које је на рачун Јовановића, а по националној основи, изрекао у радијској емисији извршни предсједник фудбалског клуба Динамо Здравко Мамић, који је неправоснажно ослобођен оптужби да се ради о говору мржње и подстицању на насиље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана