Хрвати српску дјецу смјестили у логор Лора

Агенције
Хрвати српску дјецу смјестили у логор Лора

Сплит - Дјеца су нам добила наградно такмичење у Сплиту и сва радосна су се спремала док нисмо чули да ће бити смјештена у хрватској војној бази "Лора", која је некада била српски логор у којем су брутално убијани и мучени наши преци, испричали су родитељи дјеце.

Организатор Здравко Марић тврди да је њихов циљ племенит, да желе да се дјеца друже и превазиђу баријеру.

Шта треба да будемо, широкоумни и да логор напунимо српском дјецом као да ништа није било?! То није све. У правилнику пише да дјеца сваког дана треба да се поклањају пред хрватском химном и заставом. Шокирали смо се, то је понижење, неко се игра са цијелим српским достојанством, кажу родитељи из Шапца.

Њихова дјеца је требало да 19. августа отпутују у Сплит као одлично пласирани играчи малог фудбала, а у организацији Спортских игара младих Србије.

Кад су чули да ће им дјеца бити смјештена у логору, ријешили су да бојкотују пут и да не шаљу дјецу на такмичење.

- Нас десет родитеља неће дозволити да деца крену на тај пут.  Да се моји синови поклањају хрватској застави и химни и да спавају у логору, ни у лудилу - рекао је један од родитеља.

Након побуне родитеља, јуче је дошло до промјене смјештаја, па ће око 550 спортиста из Србије спавати у хотелу "Загреб".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана