Hrvati srpsku djecu smjestili u logor Lora

Agencije
Hrvati srpsku djecu smjestili u logor Lora

Split - Djeca su nam dobila nagradno takmičenje u Splitu i sva radosna su se spremala dok nismo čuli da će biti smještena u hrvatskoj vojnoj bazi "Lora", koja je nekada bila srpski logor u kojem su brutalno ubijani i mučeni naši preci, ispričali su roditelji djece.

Organizator Zdravko Marić tvrdi da je njihov cilj plemenit, da žele da se djeca druže i prevaziđu barijeru.

Šta treba da budemo, širokoumni i da logor napunimo srpskom djecom kao da ništa nije bilo?! To nije sve. U pravilniku piše da djeca svakog dana treba da se poklanjaju pred hrvatskom himnom i zastavom. Šokirali smo se, to je poniženje, neko se igra sa cijelim srpskim dostojanstvom, kažu roditelji iz Šapca.

Njihova djeca je trebalo da 19. avgusta otputuju u Split kao odlično plasirani igrači malog fudbala, a u organizaciji Sportskih igara mladih Srbije.

Kad su čuli da će im djeca biti smještena u logoru, riješili su da bojkotuju put i da ne šalju djecu na takmičenje.

- Nas deset roditelja neće dozvoliti da deca krenu na taj put.  Da se moji sinovi poklanjaju hrvatskoj zastavi i himni i da spavaju u logoru, ni u ludilu - rekao je jedan od roditelja.

Nakon pobune roditelja, juče je došlo do promjene smještaja, pa će oko 550 sportista iz Srbije spavati u hotelu "Zagreb".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana