ХРТ скинуо још један неподобан филм

ХРТ скинуо још један неподобан филм 13.01.2018 07:42 | Агенције

Хрватска радио-телевизија скинула је са програма филм "Устав Републике Хрватске" у којем једну од главних улога игра Небојша Глоговац, пише "Индекс".

Како наводе, тиме је настављено "уклањање филмова на јавној телевизији који нису по жељи ветерана и десничара".


Иначе, ратни ветерани и удовице погинулих ветерана у четвртак увече протестовали су пред зградом ХРТ-а због филма "Министарство љубави” Паве Маринковића.

"Индекс” пише да је ХРТ ипак одлучио да пусти тај филм, али у касноноћном термину.

Филм Рајка Грлића "Устав Републике Хрватске" који је добио тридесетак иностраних и домаћих награда био је предвиђен за емитовање 18. јануара на ХРТ2.

"Прича о четворо људи који живе у истој згради и зазиру једни од других јер се разликују по имовинском статусу, сексуалним навикама, националности и вјери, па вјероватно никада не би међусобно прозборили да их несрећа на то не натјера и учини да буду зависни једни од других. Мучно и болно они лагано почињу да се отварају и међусобно препознају као људи", стајало је у најави филма.

Главни лик Вјекослав Краљ, којег игра Небојша Глоговац, јесте десничар проусташких тенденција који мрзи Србе, али он је успут хомосексуалац и облачи се као жена.

"Индекс" наводи да ће умјесто тог филма гледаоци ХРТ-а моћи да у четвртак гледају "аполитичну комедију Далибора Матанића ‘Мајстори’".© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица