Sloboda ovjerila elitu

N. Đ.
Sloboda ovjerila elitu

Novi Grad - Fudbaleri Slobode su u revanš utakmici baraža za popunu Prve lige Republike Srpske na stadionu “Mlakve” pobijedili Jedinstvo iz Žeravice sa 3:0 i tako ovjerili trijumf iz prvog susreta od 2:0, ali i obezbijedili mjesto u eliti i sljedeće sezone.

Od samog početka susreta Novograđani su zaigrali mnogo bolje i golom Miše Jelisavca u 22. minutu poveli su sa 1:0. U 35. minutu zbog ofsajda poništen je pogodak Slobode, koji je postigao Ernest Šabić, a tri minuta kasnije prednost domaćina je udvostručena. Najbolji akter meča Stevo Kovačević snažnim šutem sa nekih 25 metara iskosa sa lijeve strane zatresao je mrežu gostiju.

U drugom poluvremenu, kiša koja je pljuštala, onemogućila je korektne aktere obje ekipe da prikažu više, ali su izabranici mladog stratega Ljubiše Drljače i ovoga puta dokazali da su spremniji i kvalitetniji od rivala sa drugoligaškog “zapada”. U 53. minutu Mirko Tica je iz slobodnog udarca snažno šutirao sa 30 metara, lopta je odskočila i prevarila golmana Nenada Vasića za konačan rezultat 3:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana