Mladim šahistima daleko Prag

D. P.
Mladim šahistima daleko Prag

Banjaluka - Tri polaznika Škole šaha Skakač iz Banjaluke odličnim rezultatima na bh. šampionatu obezbijedila su učešće na Evropskom kadetskom prvenstvu u Pragu, ali, kako sada stvari stoje, na taj put vjerovatno neće otići.

- Još samo 15 dana ostalo je do prve uplate kojom bismo potvrdili dolazak u Češku sredinom avgusta. Iako smo se obratili na veliki broj adresa, od organa vlasti preko privatnih sponzora do javnih preduzeća, odziv je gotovo nikakav - rekao je predsjednik Škole šaha Skakač Branko Tomić.

On je naglasio da cjelokupni troškovi koštaju 4.000 maraka.

- Tijana Babić u kategoriji djevojčica do 14 godina drugi put uzastopno je postala bh. šampion, dok su vicešampioni Nemanja Vuksan, u starosnoj grupi do osam i Bojan Maksimović u grupi do 10 godina. Oni su istovremeno nagrađeni od organizatora besplatnim smještajem, ali su zato upisnine prilično visoke. Računajući na dosadašnje iskustvo, odlazak u Prag biće nemoguća misija. Tokom proteklog perioda imali smo veliku pomoć naših stalnih sponzora, ali ovog puta bi se morala uključiti i lokalna zajednica - nastavio je Tomić.

Umjesto da svu raspoloživu energiju ulaže u dodatne pripreme, rukovodstvo Skakača je primorano da većinu vremena “troši” na traženje sponzora.

 - Ova vrijedna djeca su uradila svoj dio posla, dokazavši da se nalaze u vrhu bh. šaha. Na nama starijima je da im obezbijedimo odlazak, da im pokažemo kako se uspjeh nagrađuje, ali izgleda da za to nikoga nije briga - dodao je Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana