Младим шахистима далеко Праг

Д. П.
Младим шахистима далеко Праг

Бањалука - Три полазника Школе шаха Скакач из Бањалуке одличним резултатима на бх. шампионату обезбиједила су учешће на Европском кадетском првенству у Прагу, али, како сада ствари стоје, на тај пут вјероватно неће отићи.

- Још само 15 дана остало је до прве уплате којом бисмо потврдили долазак у Чешку средином августа. Иако смо се обратили на велики број адреса, од органа власти преко приватних спонзора до јавних предузећа, одзив је готово никакав - рекао је предсједник Школе шаха Скакач Бранко Томић.

Он је нагласио да цјелокупни трошкови коштају 4.000 марака.

- Тијана Бабић у категорији дјевојчица до 14 година други пут узастопно је постала бх. шампион, док су вицешампиони Немања Вуксан, у старосној групи до осам и Бојан Максимовић у групи до 10 година. Они су истовремено награђени од организатора бесплатним смјештајем, али су зато уписнине прилично високе. Рачунајући на досадашње искуство, одлазак у Праг биће немогућа мисија. Током протеклог периода имали смо велику помоћ наших сталних спонзора, али овог пута би се морала укључити и локална заједница - наставио је Томић.

Умјесто да сву расположиву енергију улаже у додатне припреме, руководство Скакача је приморано да већину времена “троши” на тражење спонзора.

 - Ова вриједна дјеца су урадила свој дио посла, доказавши да се налазе у врху бх. шаха. На нама старијима је да им обезбиједимо одлазак, да им покажемо како се успјех награђује, али изгледа да за то никога није брига - додао је Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана