Preventivno podignuta borbena gotovost Vojske Srbije

Srna
Preventivno podignuta borbena gotovost Vojske Srbije

Beograd - Vojska Srbije preventivno je podigla borbenu gotovost na cijeloj teritoriji zbog tenzija na Kosovu i Metohiji, a bezbjednosne službe pojačale su aktivnosti kako bi se preduprijedili planovi vlasti u Prištini da izazove nemire u južnoj srpskoj pokrajini, pišu “Večernje novosti”.

List navodi da su bezbjednosne službe Srbije pojačale aktivnosti i da bi se predupredilo djelovanje pojedinih krugova u Srbiji, koji lažnim vijestima unose nemir među srpsko stanovništvo sjeverno i južno od Ibra na Kosmetu.


Pozivajući se na dobro obaviještene izvore, list prenosi da državni vrh Srbije istovremeno razmatra mjere koje će preduzeti zbog kršenja Briselskog sporazuma i petogodišnjeg odbijanja Albanaca da ispune obavezu da formiraju zajednicu srpskih opština /ZSO/.

U Beogradu je juče održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, zbog novih previranja na Kosmetu i obaveštajnih podataka da Albanci planiraju da odsijeku sjever pokrajine od centralne Srbije zbog lažnih najava da će Srbi jednostrano proglasiti ZSO.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana