Везали их, тукли и украли им новац

Небојша Томашевић
Везали их, тукли и украли им новац

Горажде - Три маскирана разбојника везали су и претукли старицу Ајкуну Мршо и њеног невјенчаног супруга Омера М. и украли од њих већу количину новца и злата у Сријемцима код Горажда.

Разбојници су у кућу Мршове упали у уторак око 21 час, те њу и Омера напали и везали. Тукли су их тражећи новац и том приликом им нанијели повреде - Мршовој су поломили ребра и нос, а Омеру повриједили главу.

Извор близак истрази је рекао да је Мршо (70) сама успјела да се одвеже након што су разбојници побјегли са плијеном, те је позвала комшије у помоћ.

Из полиције у Горажду су, наводећи иницијале Ајкуне и Омера, саопштили да су дојаву о разбојништву добили око 45 минута након напада.

- Разбојници су побјегли у непознатом правцу, док су М. А. и М. О. задобили повреде по тијелу. Не можемо да откривамо друге детаље с циљем заштите истраге - казали су кратко у горажданској полицији.

Полицију је о разбојништву обавијестио познаник Омера и Ајкуне, Шемсо Пљевљак, који живи у Иловачи недалеко од Сријемца.

- Мајка ме је обавијестила о пљачки јер се њена кућа налази 500 метара од Ајкунине. Ајкуна и Омер су испричали да су лопови ушли у кућу увече те прво испреметали све тражећи новац. Када су видјели да нема новца, везали су их и тукли до изнемоглости тражећи да кажу гдје крију паре. Они су им тада казали гдје се крије новац како би престали да их туку - казао је Пљевљак. Додао је да су разбојници након проналаска новца запријетили Ајкуни и Омеру да се не мрдају с мјеста 20 минута, у противном ће се они вратити и заклати их обоје.

- Након неког времена од њиховог одласка Ајкуна је успјела да дође до ножа, пререже уже и отрчи до моје мајке која је позвала полицију - рекао је Пљевљак.

Ајкуна и Омер превезени су у Кантоналну болницу у Горажду гдје им је указана љекарска помоћ. У овој болници јуче нису жељели да кажу какво је њихово здравствено стање.

Ранији напади

Према незваничним информацијама, Ајкуна Мршо је и раније била на мети разбојника. Непознате особе су јој недавно обиле подрум мислећи да ту крије новац.

- Старица је имућна жена, на рачуну у банци има неколико десетина хиљада марака. Два пута се удавала и наслиједила пензије од покојних мужева, а са другим је имала велику фарму стоке. Сав зарађени новац је штедјела јер није имала дјеце - казао је извор близак истрази. Додао је да се Омер код ње доселио недавно, прије неколико мјесеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана