Упадали у кафиће и пљачкали апарате за коцкање

nezavisne.com
Упадали у кафиће и пљачкали апарате за коцкање

Градишка, Лакташи - Дејан Ђурђевић (25) из Градишке и његов двије године млађи суграђанин Славен Трифуновић ухапшени су због сумње да су извели серију крађа, током којих су, под окриљем ноћи, на мети били кафићи, а у којима су опљачкани апарати за коцкање, сазнају “Независне”.

Тиме је, како нам је потврђено из Полицијске управе Градишка, расвијетљено 17 тешких крађа и крађа, које су забиљежене од фебруара до августа на подручју које покрива та, али и бањалучка полицијска управа.

Ови резултати епилог су полицијских акција “Слот”, “Bet box” и “Омега”, у режији полиције из Градишке, у сарадњи с колегама из Лакташа.

Двојицу осумњичених ухапсили су припадници Полицијске станице Лакташи, те се током крим-обраде дошло до сазнања да су извели три тешке крађе у исто толико кафића на подручју које покрива лакташка полиција, укупно “тешке” око 1.000 КМ.

Тиме, међутим, посао није окончан, јер се посумњало да су се младићи о закон огријешили и на подручју гдје ради полиција из Градишке.

“Даљим радом дошло се до сазнања да су они извршили 12 тешких крађа на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, и то свих 12 у угоститељским објектима, а штета износи око 5.000 КМ”, казали су “Независним” из ПУ Градишка.

Како нам је потврђено, крађе су изведене у ноћним сатима, када газде и радници нису били у кафићима.

“Осумњичени су неопажено долазили до угоститељских објеката, те обијали прозоре и улазна врата, након чега су крали новац из апарата за игре на срећу, као и из апарата за мијењање новца, такозваних мјењачница”, појашњавају из полиције.

И то није све - споменути тандем осумњичен је и да је, заједно са суграђанима, двадесетједногодишњацима Слободаном А. и Немањом С., са паркинга једне фирме у градишком мјесту Чатрња, са теретних возила украо осам акумулатора.

У потрази за доказима, полицајци су претресли објекте које користе осумњичени.

“Одузети су војна пушка М48, црна торбица у којој се налазио ситан новац, мобилни телефон, црна капа с прорезима за очи (такозвана фантомка), рукав црне мајице с прорезима за очи, радне хлаче с трегерима, метални пајсер и друго”, кажу из полиције.

Четворица младића су након испитивања пуштена на слободу, али ће против њих надлежном тужилаштву бити достављен извјештај. Истрага се наставља, јер није искључено да су они учествовали у још неким крађама.

“Припадници Полицијске управе Градишка настављају с предузимањем мјера и радњи у циљу расвјетљавања и других кривичних дјела против имовине, а за које се сумња да су их извршила та лица”, казали су из полиције за “Независне новине”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана