У акцији ометач ухапшена два лица

Срна, nezavisne.com
У акцији ометач ухапшена два лица

Бањалука - Полиција је на подручју Бањалуке ухапсила два мушкарца, осумњичена да су крали ствари из аутомобила након што су помоћу уређаја "ометача" онемогућавали да се возило закључа.

У акцији "Ометач", усмјереној на расвјетљавање кривичних дјела против имовине на подручју града Бањалука, која је спроведена у петак и суботу, 9. и 10. фебруара, полиција је извршила претресе на три локације и ухапсила лица чији су иницијали П.В. /58/ из Бањалуке и М.Р. /68/ из Кикинде у Србији.

Осумњичени су специјалним уређајем намијењеним за ометање сигнала за даљинско закључавање возила, званим "ометач", онемогућили да се возило закључа, након чега су из аутомобила крали одређене предмете, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Полиција је претресе објеката становања, угоститељског објекта и возила које користе осумњичени извршила на основу наредбе Основног суда у Бањалуци, те пронашла "ометаче" са футролама и пуњачима, мобилне телефоне, новац, као и друге предмете погодне за извршење кривичних дјела или за које се сумња да потичу из кривичних дјела.

Полицијски службеници ће, након комплетирања и документовања предмета, против осумњичених надлежном тужилаштву доставити извјештај о почињеном кривичном дјелу израђивање и набављање оружја и средстава намијењених за извршење кривичних дјела, а рад на доказивању других извршених кривичних дјела која се могу довести у везу са овим лицима је у току.

С обзиром да је уочена појава да се помоћу специјалних уређаја омета сигнал даљинског закључавања, из полиције апелују да грађани приликом паркирања на јавном мјесту без надзора провјере да ли је њихово возило закључано и тиме спријече извршење кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана