Осуђеник се објесио у затворској радионици КПЗ Фоча

Радмила Ђевић
Осуђеник се објесио у затворској радионици КПЗ Фоча

Фоча - Затвореник Казнено-поправног завода Фоча Саво Тодоровић (51) из Теслића објесио се у затворској радионици.

Фочанској полицији је у уторак, у 14.40 часова, пријављено да је један од штићеника извршио самоубиство у просторијама управне зграде КПЗ-а. 

- Обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње. Увиђај су извршили полицијски службеници и љекар мртвозорник - речено је у Полицијској управи у Фочи. 

Истрагом ће бити утврђено зашто је Тодоровић одлучио да дигне руку на себе.

- Он је био врло примјеран осуђеник, са одличним владањем, вриједан и никада није правио било какве проблеме. Био је у радионици, јер је врло често радио добровољно. Искористио је неки канап од пакета ту у радионици и уз помоћ њега се објесио. Пронашао га је један од стражара. Када је дошао већ је било касно за било какво спасавање Тодоровића - прича извор близак истрази. 

У фочанском завору Тодоровић је, како незванично сазнајемо, служио седмогодишњу казну за убиство и већ је био одслужио скоро четири године. 

- Ускоро је чак требало да добија и повремене изласке викендом, јер је одслужио поприлично доста казне, као и због свог доброг владања, тако да никоме није јасно зашто би то урадио, када је већ имао тако солидну ситуацију. Ни са ким није био у свађи, нити у било каквој завади, увијек миран и сталожен - додао је наш извор. 

Незванично сазнајемо да би мотив Савиног самоубиства могли бити несређени породични односи. 

- Имао је неких породичних проблема, али углавном о томе није причао. Мора да га је то мучило. Био је ожењен, имао је жену и дјецу. Иначе је родом из Тешња, а живи у Теслићу - казао је наш извор. 

Од управе фочанског затвора јуче нисмо могли добити коментаре, јер нико није одговарао на телефонске позиве. 

Тијело Тодоровића јуче је превезено погребним возилом у Теслић, гдје ће бити сахрањен. 

Без обдукције

Тијело преминулог Тодоровића, након што је констатована смрт, пребачено је у мртвачницу Универзитетске болнице у Фочи. 

- Није рађена обдукција, јер је све било јасно, само спољни преглед тијела. На тијелу није било никаквих трагова насиља, смрт је наступила вјешањем - сазнајемо из извора блиских истрази. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана