Лажна обећања Зоран Ристикић из Теслића наплатио 30.000 марака

Н. Т.
Лажна обећања Зоран Ристикић из Теслића наплатио 30.000 марака

Теслић - Зоран Ристикић (56) из Теслића пријављен је добојском Окружном тужилаштву због сумње да је на превару, лажним обећањима, од суграђанке узео око 30.000 КМ, сазнаје "Глас Српске".

Ристикић, који је одраније познат по преварама, својој жртви је обећавао да ће јој "средити" да добије одређену надокнаду за повреду коју је задобила на раду у иностранству.

- Обећавао јој је и да ће јој помоћи да јој се уплати надокнада за неплаћени радни стаж у иностранству. Говорио јој је да познаје људе, али му треба дати новаца да све среди. Дуже година јој је то обећавао и сваки пут од ње узимао одређену количину новца - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, жена је одлучила да га пријави када је видјела да вријеме пролази, а од обећања нема ништа, иако му ја дала пуно новаца.

- Против З. Р. Полицијска страница Теслић поднијела је извјештај Окружном тужилаштву у Добоју којим га терети за превару. Осумњичени је дуже вријеме једном лицу лажно приказивао да му може помоћи да оствари накнаде за повређивање на раду у иностранству и за ненаплаћени радни стаж. Од тог лица је узимао новац и на тај начин га оштетио за 14.500 евра - рекли су у Полицијској управи Добој, не наводећи детаље.

Ристикић је познат по преварама, а током 2011. године преварио је 17 радника из Теслића које је одвео у Ирак да раде. Они за рад нису добили никакву надокнаду, а према њиховим ријечима, на послу су проживјели праву тортуру. Послодавци су им одузели документа и држали их заробљене у граду Ербилу, а живјели су и радили у веома тешким условима. По повратку из Ирака неколико радника је поднијело кривичну пријаву против Ристикића. Овај преварант је и раније на сличан начин варао грађане добојске регије, а у неким преварама се представљао као адвокат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана