Lažna obećanja Zoran Ristikić iz Teslića naplatio 30.000 maraka

N. T.
Lažna obećanja Zoran Ristikić iz Teslića naplatio 30.000 maraka

Teslić - Zoran Ristikić (56) iz Teslića prijavljen je dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je na prevaru, lažnim obećanjima, od sugrađanke uzeo oko 30.000 KM, saznaje "Glas Srpske".

Ristikić, koji je odranije poznat po prevarama, svojoj žrtvi je obećavao da će joj "srediti" da dobije određenu nadoknadu za povredu koju je zadobila na radu u inostranstvu.

- Obećavao joj je i da će joj pomoći da joj se uplati nadoknada za neplaćeni radni staž u inostranstvu. Govorio joj je da poznaje ljude, ali mu treba dati novaca da sve sredi. Duže godina joj je to obećavao i svaki put od nje uzimao određenu količinu novca - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, žena je odlučila da ga prijavi kada je vidjela da vrijeme prolazi, a od obećanja nema ništa, iako mu ja dala puno novaca.

- Protiv Z. R. Policijska stranica Teslić podnijela je izvještaj Okružnom tužilaštvu u Doboju kojim ga tereti za prevaru. Osumnjičeni je duže vrijeme jednom licu lažno prikazivao da mu može pomoći da ostvari naknade za povređivanje na radu u inostranstvu i za nenaplaćeni radni staž. Od tog lica je uzimao novac i na taj način ga oštetio za 14.500 evra - rekli su u Policijskoj upravi Doboj, ne navodeći detalje.

Ristikić je poznat po prevarama, a tokom 2011. godine prevario je 17 radnika iz Teslića koje je odveo u Irak da rade. Oni za rad nisu dobili nikakvu nadoknadu, a prema njihovim riječima, na poslu su proživjeli pravu torturu. Poslodavci su im oduzeli dokumenta i držali ih zarobljene u gradu Erbilu, a živjeli su i radili u veoma teškim uslovima. Po povratku iz Iraka nekoliko radnika je podnijelo krivičnu prijavu protiv Ristikića. Ovaj prevarant je i ranije na sličan način varao građane dobojske regije, a u nekim prevarama se predstavljao kao advokat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana