Једва пунољетни насилник из Требињац младиће тукао палицом и пријетио им ножем

Невена Бунић
Једва пунољетни насилник из Требињац младиће тукао палицом и пријетио им ножем

Требиње - Павле Бодирога (18) из Требиња ухапшен је због сумње да је палицом напао двојицу младића, пријетио им ножем, а потом и вријеђао и бјежао од полицајаца који су покушали да му ставе лисице на руке, сазнаје “Глас Српске”.

Бодирога је у четвртак око поднева дошао пред продавницу у у Хрупјели код Требиња, након чега је се посвађао са трговцем (21) и још једним двадесетдвогодишњим младићем. Свађа је убрзо прерасла у тучу јер је једва пунољетни насилник шаком у лице ударио старијег, а потом разбио ретровизор на “опел корси” другог младића. Међутим, то му није било довољно па је одлучио да се обрачуна и уз помоћ палице.

- Пошто живи у близини, Бодирога је отишао до куће и узео палицу. Вратио се пред продавницу и почео да удара младиће. У том метежу палица је пукла, па се насилник поново вратио кући по кухињски нож. Када су га видјели са ножем којим им је пријетио, нападнути двојац је схватио да је ђаво однио шалу па су побјегли. Позвали су полицију, која је брзо дошла на лице мјеста - казао је извор близак истрази.

Прије него што су чувари реда стигли, Бодирога је бацио нож и отишао. У тренутку када су полицајци узимали изјаве од нападнутих младића, млади насилник се поново појавио.

- Потрчао је према мјесту гдје је бацио нож, а полицајци су кренули према њему. У трку их је вријеђао и псовао. Полицајци су га сустигли и успјели га савладати - испричао је извор близак истрази.

У Полицијској управи Требиње рекли су, наводећи иницијале, да ухапшеног терете за четири кривична дјела.

- П. Б. је осумњичен за оштећење и одузимање туђе ствари, угрожавање безбједности, наношење повреда и спречавање службеног лица у вршењу службене радње. На мјесту напада пронађени су предмети и трагови који ће послужити у даљем поступку - навели су у полицији и додали да ће након документовања кривичних дјела младића пријавити Окружном тужилаштву у Требињу.

Туче и крађе

Павле Бодирога је, како сазнајемо, одраније познат полицији.

- Када је имао само 16 година, пријављен је због наношења тешких повреда, као и због крађе. Полиција је лани против њега поднијела извјештај због тешке крађе и због наношења повреда. Због посљедњег случаја, изречена му је васпитна мјера појачаног надзора социјалног старања, јер је у то вријеме већ био старији малољетник - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана