Jedva punoljetni nasilnik iz Trebinjac mladiće tukao palicom i prijetio im nožem

Nevena Bunić
Jedva punoljetni nasilnik iz Trebinjac mladiće tukao palicom i prijetio im nožem

Trebinje - Pavle Bodiroga (18) iz Trebinja uhapšen je zbog sumnje da je palicom napao dvojicu mladića, prijetio im nožem, a potom i vrijeđao i bježao od policajaca koji su pokušali da mu stave lisice na ruke, saznaje “Glas Srpske”.

Bodiroga je u četvrtak oko podneva došao pred prodavnicu u u Hrupjeli kod Trebinja, nakon čega je se posvađao sa trgovcem (21) i još jednim dvadesetdvogodišnjim mladićem. Svađa je ubrzo prerasla u tuču jer je jedva punoljetni nasilnik šakom u lice udario starijeg, a potom razbio retrovizor na “opel korsi” drugog mladića. Međutim, to mu nije bilo dovoljno pa je odlučio da se obračuna i uz pomoć palice.

- Pošto živi u blizini, Bodiroga je otišao do kuće i uzeo palicu. Vratio se pred prodavnicu i počeo da udara mladiće. U tom metežu palica je pukla, pa se nasilnik ponovo vratio kući po kuhinjski nož. Kada su ga vidjeli sa nožem kojim im je prijetio, napadnuti dvojac je shvatio da je đavo odnio šalu pa su pobjegli. Pozvali su policiju, koja je brzo došla na lice mjesta - kazao je izvor blizak istrazi.

Prije nego što su čuvari reda stigli, Bodiroga je bacio nož i otišao. U trenutku kada su policajci uzimali izjave od napadnutih mladića, mladi nasilnik se ponovo pojavio.

- Potrčao je prema mjestu gdje je bacio nož, a policajci su krenuli prema njemu. U trku ih je vrijeđao i psovao. Policajci su ga sustigli i uspjeli ga savladati - ispričao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Trebinje rekli su, navodeći inicijale, da uhapšenog terete za četiri krivična djela.

- P. B. je osumnjičen za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, ugrožavanje bezbjednosti, nanošenje povreda i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Na mjestu napada pronađeni su predmeti i tragovi koji će poslužiti u daljem postupku - naveli su u policiji i dodali da će nakon dokumentovanja krivičnih djela mladića prijaviti Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

Tuče i krađe

Pavle Bodiroga je, kako saznajemo, odranije poznat policiji.

- Kada je imao samo 16 godina, prijavljen je zbog nanošenja teških povreda, kao i zbog krađe. Policija je lani protiv njega podnijela izvještaj zbog teške krađe i zbog nanošenja povreda. Zbog posljednjeg slučaja, izrečena mu je vaspitna mjera pojačanog nadzora socijalnog staranja, jer je u to vrijeme već bio stariji maloljetnik - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana