Дојава о бомби прекинула концерт Аце Лукаса

Небојша Томашевић
Дојава о бомби прекинула концерт Аце Лукаса

Добој - Полиција трага за особом која је на Васкрс лажном пријавом да је у дискотеци "Џунгла" у Добоју постављена бомба прекинула концерт познатог београдског пјевача Аце Лукаса.

Противдиверзионим прегледом објекта експлозивна направа није пронађена. Иначе, Полицијска управа Добој саопштила је да је дојава упућена у недјељу око 23.50 часова.

Одмах након дојаве, на лице мјеста упућени су припадници Територијалне ватрогасне јединице Добој, Служба хитне помоћи из Дома здравља и радници "Електро Добоја".

- Из објекта су евакуисана сва лица и обављен је противдиверзиони преглед. Утврђено је да се ради о лажној пријави. У току је истрага цијелог случаја у циљу проналаска особе која је лажно пријавила кривично дјело и утврђивање свих околности - наводи се у саопштењу полиције.

Концерт Аце Лукаса у "Џунгли" организовао је власник ноћног клуба "Барон" Миро Стевановић.

- Од десет до 15 минута прије планираног краја наступа Аце Лукаса стигла је дојава о постављеној бомби, тако да он није настављен након што је утврђено да је у питању лажна пријава. Није било никаквих проблема приликом евакуације људи. Мјере безбједности биле су на највишем нивоу - рекао је Стевановић.

Истакао је да претпоставља да је дојава упућена намјерно како би била уништена забава.

- Не бих о томе да причам, нека полиција ради свој посао. Вјерујем да ће све испитати коректно и професионално и утврдити шта је било, те се нећу мијешати у истрагу - казао је Стевановић и нагласио да раније приликом организовања концерата није имао сличних проблема.

Ово је други на овакав начин прекинут концерт познатих пјевача на подручју Српске у посљедњих неколико дана. Полиција још трага за особом која је 1. априла лажном дојавом о бомби накратко прекинула концерт познате пјевачице Александре Пријовић у свечаном салону "Москва" у Етно-селу "Станишићи". Дојава о бомби упућена је баш у моментима када је будућа снаха Лепе Брене и Слободана Бобе Живојиновића кренула на бину са микрофоном у руци.

Организатор концерта, не желећи да се представи, казао је да је концерт прекинут само накратко, док полиција није обавила преглед. Након тога, забава је настављена.

Апел

Полицијска управа Добој апелује на грађане да на овај начин не злоупотребљавају полицију и друге субјекте.

- Свако лажно пријављивање кривичног дјела је кажњиво по закону и за то је  предвиђена новчана казна или казна затвора - нагласили су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана