Dojava o bombi prekinula koncert Ace Lukasa

Nebojša Tomašević
Dojava o bombi prekinula koncert Ace Lukasa

Doboj - Policija traga za osobom koja je na Vaskrs lažnom prijavom da je u diskoteci "Džungla" u Doboju postavljena bomba prekinula koncert poznatog beogradskog pjevača Ace Lukasa.

Protivdiverzionim pregledom objekta eksplozivna naprava nije pronađena. Inače, Policijska uprava Doboj saopštila je da je dojava upućena u nedjelju oko 23.50 časova.

Odmah nakon dojave, na lice mjesta upućeni su pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj, Služba hitne pomoći iz Doma zdravlja i radnici "Elektro Doboja".

- Iz objekta su evakuisana sva lica i obavljen je protivdiverzioni pregled. Utvrđeno je da se radi o lažnoj prijavi. U toku je istraga cijelog slučaja u cilju pronalaska osobe koja je lažno prijavila krivično djelo i utvrđivanje svih okolnosti - navodi se u saopštenju policije.

Koncert Ace Lukasa u "Džungli" organizovao je vlasnik noćnog kluba "Baron" Miro Stevanović.

- Od deset do 15 minuta prije planiranog kraja nastupa Ace Lukasa stigla je dojava o postavljenoj bombi, tako da on nije nastavljen nakon što je utvrđeno da je u pitanju lažna prijava. Nije bilo nikakvih problema prilikom evakuacije ljudi. Mjere bezbjednosti bile su na najvišem nivou - rekao je Stevanović.

Istakao je da pretpostavlja da je dojava upućena namjerno kako bi bila uništena zabava.

- Ne bih o tome da pričam, neka policija radi svoj posao. Vjerujem da će sve ispitati korektno i profesionalno i utvrditi šta je bilo, te se neću miješati u istragu - kazao je Stevanović i naglasio da ranije prilikom organizovanja koncerata nije imao sličnih problema.

Ovo je drugi na ovakav način prekinut koncert poznatih pjevača na području Srpske u posljednjih nekoliko dana. Policija još traga za osobom koja je 1. aprila lažnom dojavom o bombi nakratko prekinula koncert poznate pjevačice Aleksandre Prijović u svečanom salonu "Moskva" u Etno-selu "Stanišići". Dojava o bombi upućena je baš u momentima kada je buduća snaha Lepe Brene i Slobodana Bobe Živojinovića krenula na binu sa mikrofonom u ruci.

Organizator koncerta, ne želeći da se predstavi, kazao je da je koncert prekinut samo nakratko, dok policija nije obavila pregled. Nakon toga, zabava je nastavljena.

Apel

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da na ovaj način ne zloupotrebljavaju policiju i druge subjekte.

- Svako lažno prijavljivanje krivičnog djela je kažnjivo po zakonu i za to je  predviđena novčana kazna ili kazna zatvora - naglasili su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana