Бачена бомба испред пуне дискотеке у Бугојну

Невена Бунић
Бачена бомба испред пуне дискотеке у Бугојну

Бугојно - Полиција трага за нападачем који је бацио бомбу испред дискотеке "Јанус" у Бугојну, а само захваљујући срећи у експлозији није било повријеђених.

Експлозија је одјекнула у суботу око 19 часова, након чега је на лице мјеста стигла полиција која је обавила увиђај. Патроле су блокирале подручје око дискотеке да би пронашле нападача, али безуспјешно.

- На разговор у полицијску станицу је позвано неколико особа, док је једна особа испитана. Још није познато о каквој експлозивној направи се ради, а прикупили смо трагове који би могли помоћи у проналаску нападача. О свему је обавијештено и Кантонално тужилаштво, интензивно радимо на расвјетљавању овог случаја - навели су у МУП-у Средњобосанског кантона.

Менаџер у овој популарној дискотеци Харис Ждраловић рекао је да само захваљујући срећи у тренутку експлозије није било пуно гостију испред објекта.

- Попуцала су стакла, а оштећена је и фасада. Никада раније нам се није десило да неко баци бомбу у наш клуб. И поред експлозије, најављени концерт пјевача Роберта Бијелића је одржан и локал је био крцат. Имали смо око 600 гостију. Најважније у свему је да нико није повријеђен - казао је Ждраловић.

Прије само мјесец непознати нападач је бацио бомбу и у дискотеку "Кју ем" у Бановићима и тада су лакше повријеђена два младића. Е. С. (23) задобио је посјекотине од крхотина стакла и збринут је у Дому здравља у Бановићима. Код К. З. (25) детонација је изазвала проблем са слухом, али је он одбио медицинску помоћ. Ова дискотека је у сувласништву посланика федералног Парламента БиХ Мирсада Кукића. Експлозивна направа бачена је непосредно након именовања нове кантоналне Владе Тузланског кантона, а прије тога Кукић је смијењен са функције предсједника Повјереништва Кантоналног одбора СДА у Тузланском кантону. Бомба је бачена у вријеме када је у дискотеци било много младих, међу којима и Кукићев син. Нападач још није откривен.

Ширење страха

Поводом експлозије на друштвеној мрежи "Фејсбук" огласио се и власник дискотеке Давор Ивош.

- Бомба је бачена у намјери да уништи оно за шта смо се годинама борили и да доведе у питање безбједност у нашем објекту. Напад је исказ слабости, а намјера нападача је била ширење страха како би зауставили масовно окупљање гостију у "Јанусу" - навео је Ивош.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана