Znanjem i iskustvom Nikola Ašanin nastavlja očevim putem

D. S.
Znanjem i iskustvom Nikola Ašanin nastavlja očevim putem

Banjaluka - Povelja koja je posthumno dodijeljena Marku Ašaninu, a koju je u njegovo ime primio sin Nikola, među najvećim je priznanjima uručenim u istočnom dijelu Srpske povodom 20 godina postojanja i rada SNSD-a.

To je samo jedno u nizu priznanja koje je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik dodijelio pojedincima koji su dali nemjerljiv doprinos osnivanju i radu ove stranke.

Nikola, čiji je otac preminuo prije pet godina, istakao je da ova povelja za njega i njegovu porodicu mnogo znači.

- Moj otac je SNSD-u posvetio značajan dio svog života. Povelja za izuzetan doprinos radu, razvoju, uspjesima i rezultatima SNSD-a, koju mi je uručio predsjednik Milorad Dodik, je poruka da nije zaboravljen trud i žrtva koju je moj otac dao prilikom stvaranja stranke na ovim prostorima. To mene i moju porodicu čini ponosnima - rekao je Nikola koji je zaposlen u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo.

Dodao je da kandidujući se za mjesto odbornika u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo, želi da nastavi očevim putem i svojim znanjem i iskustvom doprinese stvaranju bolje budućnosti za ovu lokalnu zajednicu.

- Otac je u politiku i stranku ušao jer je vjerovao u ljude sa prostora Istočnog Sarajeva. Smatram da nije pogriješio i da opština Istočno Novo Sarajevo ima veliki potencijal - naglasio je Nikola.

Njegov otac Marko, pored značajnog angažmana u SNSD-u, čiji je i jedan od osnivača, na ovim prostorima ostao je zapamćen i po uspješnom obavljanju značajnih funkcija, i to kao ministar civilnih poslova BiH, direktor "Elektroprivrede RS", te direktor Zavoda za udžbenike RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana