Заштитити домаћу производњу млијека

Срна
Заштитити домаћу производњу млијека

Бањалука - Влада Републике Српске усвојила је данас Информацију о стању на тржишту млијека и млијечних производа у марту 2015. године, те од Министарства спољне трговине и економских односа БиХ захтијева да одмах активира механизме за заштиту домаће производње.

Влада Српске тражи од Савјета министара БиХ да информише ентитетске владе и Брчко дистрикт о релизацији усвојених закључака са састанка у Сарајеву, одржаног 11. новембра 2014. године, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Влада од свих надлежних тијела за спољнотрговинско пословање, међународне односе и промоцију домаће производње, а посебно од Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, Министарства иностраних послова БиХ, Спољнотрговинске коморе БиХ, ентитетских привредних комора тражи да предузму одлучне мјере за излазак на нова тржишта и боље позиционирање пољопривредних произвођача и прерађивача на постојећим тржиштима.

"Неопходно је да заједнички органи БиХ, Канцеларија за ветеринарство, Агенција за обиљежавање, Агенција за безбједност хране и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске предузму све потребне мјере за оспособљавање произвођача БиХ за извоз млијека у ЕУ", додаје се у саопштењу.

Влада Републике Српске захтијева од институција на свим нивоима, које проводе инспекцијски надзор, да појачају рад инспекцијских органа, прије свега на граници.

Влада Републике Српске усвојила је на данашњој сједници и Информацију о Пројекту "Водоводне и канализационе инфраструктуре у Републици Српској", а ријеч је о најбоље оцијењеном пројекту од Европске инвестиционе банке и ЕУ у БиХ.

Истовремено, ријеч је о најсложенијем мултикорисничком пројекту са великим бројем учесника и различитим изворима финансирања, што захтијева примјену различитих међународних процедура.

До сада су супсидијарни споразуми о преносу кредитног задужења између Владе Републике Српске и општина потписани са 23 локалне заједнице.

"Тренутно се реализују инвестиције/радови у 16 општина", наводи се у саопштењу.

Влада Републике Српске упознала се са Информацијом о потреби привремене одгоде наплате пореских обавеза Фудбалском клубу "Славија" Источно Сарајево и овластила министра финансија да донесе рјешење којим се овом клубу одобрава привремена одгода наплате пореских обавеза без обезбјеђења пореског дуга на период до 31. децембра 2015. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана