За дјецу са оштећеним слухом 100.000 марака

М. Ч.
За дјецу са оштећеним слухом 100.000 марака

Бањалука - Влада РС одобрила је јуче 100.000 марака за набавку кохлеарних имплантата Универзитетској болници - Клинички центар Бањалука.

- Ови имплантати предвиђени су за уградњу дјеци до пет година, по листи чекања коју је сачинила Клиника за ухо, грло и нос Универзитетске болнице - Клинички центар - саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе РС послије сједнице Владе.

Влада је јуче одобрила и 95.390 КМ "Фабрици шећера" из Бијељине на име подстицајних средстава за интервенције на тржишту и ванредне потребе и помоћи. У саопштењу је наведено да је потребна помоћ за покретање активности за ревитализацију до и преузимања даљег финансирања од стране новог стратешког партнера.

- "Фабрици шећера" неопходно је 95.390 КМ од којих је 48.800 КМ на име помоћи радницима, а остатак за потрошни материјал и остале трошкове пословања - истиче се у саопштењу.

Влада је дала сагласност Министарству за избјеглице и расељена лица на утрошак 243.000 КМ. Усвојила је и извјештај о реализацији Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица у првих шест мјесеци ове године. Донесена је и Уредба о начину процјене, условима и начину продаје и давања у закуп некретнина и наплати потраживања којим управља Фонд за управљање некретнинама и потраживањима у власништву РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана