УИО тражи 69 радника, плата до 1.545 марака

М. Ми.
УИО тражи 69 радника, плата до 1.545 марака

Бањалука - Агенција за државну службу БиХ расписала је јавни позив за пријем 69 радника у Управу за индиректно опорезивање (УИО) БиХ, а они који прођу на конкурсу и добију посао имаће плату од 1.000 до 1.545 марака.

УИО тражи више стручне сараднике за послове унутрашње контроле, финансијско рачуноводствене послове и праћење јединственог рачуна. Конкурс се односи и на пријем стручних сарадника за послове  контроле, анализе, регистрације, цариника, инспектора и шефа Царинске испоставе Неум. За стручне сараднике предвиђена плата износи 998, више стручне сараднике 1.117, а највећа од 1.545 марака за шефа царине у Неуму.

Поред овог јавног позива УИО је и средином септембра расписала конкурс за пријем 45 радника на неодређено вријеме. У УИО објашњавају да се већ дуже вријеме боре са недостатком службеника и да су због тога расписали конкурсе за пријем радника.

- Према систематизацији у УИО постоји 2.716 радних мјеста, а тренутно имамо 2.450 радника. Већ дуже вријеме нам недостаје службеника јер је само ове и прошле више од 50 њих отишло у пензију. Поред тога, због боловања и трудничког сваког мјесеца са посла у овој институцији одсутно је око 100 радника  - казао је начелник Одјељења за комуникације у УИО Ратко Ковачевић и додао да су добили одобрење Савјета министара БиХ за  додатно запошљавање те да су осигурали и новац за исплату плата новим радницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана