Тривић: У овој години нема новца за бесплатне уџбенике за све основце

Срна
Тривић: У овој години нема новца за бесплатне уџбенике за све основце

Бањалука - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да ресорно министарство у овој школској години не може подржати грађанску иницијативу о увођењу бесплатних уџбеника за све ученике основних школа, јер буџетом нису предвиђена средства за то.

Током скупштинске расправе о овој грађанској иницијативи, Тривићева је рекла да су одређене корекције у буџету Републике Српске у овом смислу могуће у школској 2020/2021. години.

Посланик СНСД-а Денис Шулић сматра да је потребно пронаћи системско и трајно рјешење у наредном периоду ради обезбјеђивања бесплатних уџбеника за све ученике основних школа у Републици Српској.

Он сматра да, осим Владе Републике Стрске, општине и градови из својих буџета треба да финансијски подрже бесплатне уџбенике за све основце у Српској.

Посланик СДС-а Давор Шешић сматра да је ова иницијатива добра и да је треба подржати.

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић рекао је да мора бити новца за бесплатне уџбенике за све ученике основних школа у Републици Српској, ако се има у виду да се милионска средства троше за мање битне ствари.

Посланик СП-а Андреа Дорић каже да СП подржава ову грађанску иницијативу, те да је потребно разговарати и пронаћи најбоља рјешења за њену реализацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана