Снијег отежава вожњу у већем дијелу БиХ

Срна
Снијег отежава вожњу у већем дијелу БиХ

Бањалука - Сњежне падавине које су током ноћи захватиле већи дио Републике Српске и Федерације БиХ знатно су отежале саобраћај, а коловози су засњежени на свим дионицама у вишим предјелима, посебно на путним правцима Карановац-Кнежево-Угар, Бијељина-Тузла, Власеница-Хан Пијесак, Фоча-Гацко.

Засњежени су и путни правци Котор Варош-Теслић, преко превоја Борја, Тузла-Каракај, преко Црног Врха, Подроманија-Љубогошта, преко Романије, Пале-Јахорина и Сарајево-Фоча, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.


На регионалном путу Улог-Кланци, преко превоја Морине, саобраћај је због високих сњежних сметова потпуно обустављен, а регионални пут Ћесим-Лука-Придворци, као и превој Трусина, ускоро би требало да буду проходни.

"На путном правцу Добро Поље-Миљевина возачи треба да пазе на честа обрушавања сњежних лавина на коловоз", наведено је у саопштењу.

Због изливања ријеке Саве у мјестима Гашница и Бистрица, на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, саобраћај је потпуно обустављен.

На дионици магистралног пута Приједор-Нови Град у мјесту Драготиња, дошло је до оштећења лијеве саобраћајне траке из правца Приједора.

Због појаве клизишта у рејону Челића, на дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић, возила пролазе наизмјенично једном траком.

Учестали су одрони земље или камења на коловоз на свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, посебно на правцима Карановац-Кнежево- Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Фоча-Гацко, Зворник-Коњевић Поље, Каракај-Цапарде, Вишеград-Устипрача-Рогатица и Вишеград-Бродар-Рудо.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини.

Због санације саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, улице 27. марта и Српске војске у Бијељини.

У току су радови на изградњи новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. На регионалном путу Површнице-Лопаре теретна возила преусмјерена су на правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Са циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћања у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

Наплатне станице у Лакташима и Друговићима нису завршене и неће бити у функцији до изградње комплетне дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора, Шћепан Поље, забрањен је пролазак за сва возила тежа од 16 тона.

Због сњежних падавина потпуно је обустављен саобраћај на путним правцима Ливно-Шуица-Купрес и Гламоч-Млиништа. На ширем подручју Ливна, Томиславграда, Купреса, Гламоча и Грахова дува јак вјетар који ствара сњежне наносе.

Повећана је опасност од одрона на дионицама кроз усјеке - Бихаћ-Босанска Крупа, Коњиц-Мостар, Бугојно-Нови Травник.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана