Skupština veterana Srpske, reizbor Duška Vukotića i izbor Zorana Miljanovića

RTRS
Skupština veterana Srpske, reizbor Duška Vukotića i izbor Zorana Miljanovića

Banjaluka - Veterani Srpske, na vanrednoj skupštini u Doboju, dali su jednoglasnu podršku dosadašnjem predsjedniku Dušku Vukotiću, a za novog predsjednika Skupštine udruženja izabrali Zorana Miljanovića. Vanredna izborna skupština održana je nakon nedavnog pokušaja "cijepanja" udruženja.

Gdje ima demokratije ima i varnica, kažu veterani Srpske. Stavili su tačku na ,kako navode, pokušaj cijepanja udruženja i jednoglasno potvrdili mandat dosadašnjem predsjedniku Dušku Vukotiću. 

"U svemu ovome, u svim ovim turbulencijama Veterani su ostali ukupno bez tri člana, tri veterana ,koja su isključena", rekao je  Duško Vukotić, predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske"

"Nećemo skrivati da je bilo ljudi koji različito misle,čak je kod pojedinaca i politika imala malo posla , a mi smo vanstranačko i depolitizovano udruženje", naveo je Žarko Kučinar, iz Udruženja veterana u Trebinju.

Dio članstva predvođenih smijenjenim predsjednikom Skupštine Draganom Savićem i potpredsjednikom Ristom Jeftićem ranije su izrazili nezadovoljstvo radom udruženja, opštužujući Vukotića za zloupotrebe i za politizaciju udruženja. Vukotić kaže da je o svim optužbama podnio izvještaj skupštini i da udruženje nastavlja rad baveći se priotitetima , odnosno poboljšanjem statusa veterana , a ne pojedincima.

"Ono što novo rukovodstvo sa starim predsjednikom treba sada da radi jeste da svim snagama i svim našim resursima gura u tom smjeru da poboljšamo taj status,čeka nas mnogo rada", rekao je Zoran Miljanović, novoizabrani predjesnik Skupštine udruženja "Veterani Republike Srpske".

Veterani traže da svih osam udruženja proisteklih iz rata da upute zajedničku platformu Vladi, gdje će se rješavati socijalna pitanja na koja ukazuju. 

"Želimo svi zajedno nastupiti prema institucijama Republike Srpske da se ustavno odrede borci i članovi njihovih porodica, da se objavi javni registar, da se u novoj godini obavezno usvoji novi zakon o pravima boraca, jer ovaj smatramo katastrofalnim", naveo je Duško Vukotić, predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske"

Naknada za nezaposlene , socijalne penzije za veterane koji nemaju šansu za zaposlenje i ukidanje participacije u zdravstvu samo su neki sa liste prioriteta veterana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana