Скупштина ветерана Српске, реизбор Душка Вукотића и избор Зорана Миљановића

РТРС
Скупштина ветерана Српске, реизбор Душка Вукотића и избор Зорана Миљановића

Бањалука - Ветерани Српске, на ванредној скупштини у Добоју, дали су једногласну подршку досадашњем предсједнику Душку Вукотићу, а за новог предсједника Скупштине удружења изабрали Зорана Миљановића. Ванредна изборна скупштина одржана је након недавног покушаја "цијепања" удружења.

Гдје има демократије има и варница, кажу ветерани Српске. Ставили су тачку на ,како наводе, покушај цијепања удружења и једногласно потврдили мандат досадашњем предсједнику Душку Вукотићу. 

"У свему овоме, у свим овим турбуленцијама Ветерани су остали укупно без три члана, три ветерана ,која су искључена", рекао је  Душко Вукотић, предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске"

"Нећемо скривати да је било људи који различито мисле,чак је код појединаца и политика имала мало посла , а ми смо ванстраначко и деполитизовано удружење", навео је Жарко Кучинар, из Удружења ветерана у Требињу.

Дио чланства предвођених смијењеним предсједником Скупштине Драганом Савићем и потпредсједником Ристом Јефтићем раније су изразили незадовољство радом удружења, општужујући Вукотића за злоупотребе и за политизацију удружења. Вукотић каже да је о свим оптужбама поднио извјештај скупштини и да удружење наставља рад бавећи се приотитетима , односно побољшањем статуса ветерана , а не појединцима.

"Оно што ново руководство са старим предсједником треба сада да ради јесте да свим снагама и свим нашим ресурсима гура у том смјеру да побољшамо тај статус,чека нас много рада", рекао је Зоран Миљановић, новоизабрани предјесник Скупштине удружења "Ветерани Републике Српске".

Ветерани траже да свих осам удружења проистеклих из рата да упуте заједничку платформу Влади, гдје ће се рјешавати социјална питања на која указују. 

"Желимо сви заједно наступити према институцијама Републике Српске да се уставно одреде борци и чланови њихових породица, да се објави јавни регистар, да се у новој години обавезно усвоји нови закон о правима бораца, јер овај сматрамо катастрофалним", навео је Душко Вукотић, предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске"

Накнада за незапослене , социјалне пензије за ветеране који немају шансу за запослење и укидање партиципације у здравству само су неки са листе приоритета ветерана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана