Санитарна инспекција у Бијељини: За буђав сендвич до 2.000 КМ казне

Љ. А.
Санитарна инспекција у Бијељини: За буђав сендвич до 2.000 КМ казне

Бијељина - Санитарна инспекција у Бијељини утврдила је да је храна која се продаје у близини школа бактериолошки исправна, а власницима објеката брзе хране који сервирају покварен оброк слиједи казна и до 2.000 марака.

Контроле санитарне инспекције од маја до октобра ове године, показале су да је ова храна микробиолошки исправна. На мети инспектора били су грилови, роштиљнице и пекаре у близини школа.

- Посљедњи узорци су показали да је храна која се припрема и продаје у контролисаним продајним објектима квалитетна и исправна - рекао је начелник Одјељења за инспекцијске послове града Бијељина Огњен Ђука, додавши да је од почетка године узето на десетине узорака који се лабораторијски испитују.

Ђука је напоменуо да је захваљујући честим контролама инспектора значајно сузбијен и рад на црно, односно продаја хране у условима који за то нису предвиђени.

- За послодавце који се не придржавају прописа и не воде рачуна о исправности производа предвиђене су новчане казне од 300 до 2.000 КМ - нагласио је Огњен Ђука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана