Redovne isplate vjetar u leđa privredi

Srna
Redovne isplate vjetar u leđa privredi

Banjaluka - Vlada RS utvrdila je juče nacrt zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u poslovnim transakcijama, kojim se uređuju rokovi izmirenja obaveza u poslovnim transakcijama, radi poboljšanja likvidnosti privrednih subjekata u Srpskoj.

Osim toga, ovim zakonom se uređuju i pravne posljedice zakašnjenja njihovog ispunjenja. Razlozi za donošenje ovog zakona, osim potrebe poboljšanja likvidnosti, jeste i ubrzan protok novca, što smanjuje potrebnu količinu novca u opticaju.

Ministri su juče usvojili i prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, s ciljem usaglašavanja sa Krivičnim zakonikom i Zakonom o javnim tužilaštvima RS.

- Razmotrena je i usmena informacija Ministarstva poljoprivrede o posljedicama suše u agrarnom sektoru. Ovo ministarstvo je zaduženo da prati stanje i da za narednu sedmicu pripremi novu procjenu negativnih efekata suše, kao i da predloži mjere - navedeno je u saopštenju.

Vlada RS usvojila je informaciju o realizaciji mjere populacione politike "Fond treće i četvrto dijete" za prošlu godinu, u kojoj se navodi da je broj trećerođene i četvrtorođeno djece povećan za tri odsto, u odnosu na 2015.

Donesena je odluka o početku rada Okružnog centra Sudske policije u Prijedoru 10. avgusta. Ministri su donijeli zaključak kojim je uprava preduzeća "Šume RS" zadužena da Vladi do ponedjeljka dostavi izvještaj o realizaciji ugovorenih količina šumskih drvnih sortimenata u ovoj godini, kao i o projekcijama realizacije ugovorenih količina šumskih drvnih sortimenata do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana