Редовне исплате вјетар у леђа привреди

Срна
Редовне исплате вјетар у леђа привреди

Бањалука - Влада РС утврдила је јуче нацрт закона о роковима измирења новчаних обавеза у пословним трансакцијама, којим се уређују рокови измирења обавеза у пословним трансакцијама, ради побољшања ликвидности привредних субјеката у Српској.

Осим тога, овим законом се уређују и правне посљедице закашњења њиховог испуњења. Разлози за доношење овог закона, осим потребе побољшања ликвидности, јесте и убрзан проток новца, што смањује потребну количину новца у оптицају.

Министри су јуче усвојили и приједлог закона о измјени и допунама Закона о сузбијању корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, с циљем усаглашавања са Кривичним закоником и Законом о јавним тужилаштвима РС.

- Размотрена је и усмена информација Министарства пољопривреде о посљедицама суше у аграрном сектору. Ово министарство је задужено да прати стање и да за наредну седмицу припреми нову процјену негативних ефеката суше, као и да предложи мјере - наведено је у саопштењу.

Влада РС усвојила је информацију о реализацији мјере популационе политике "Фонд треће и четврто дијете" за прошлу годину, у којој се наводи да је број трећерођене и четврторођено дјеце повећан за три одсто, у односу на 2015.

Донесена је одлука о почетку рада Окружног центра Судске полиције у Приједору 10. августа. Министри су донијели закључак којим је управа предузећа "Шуме РС" задужена да Влади до понедјељка достави извјештај о реализацији уговорених количина шумских дрвних сортимената у овој години, као и о пројекцијама реализације уговорених количина шумских дрвних сортимената до краја године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана