Размотрен Нацрт закона о порезу на непокретности

Срна
Размотрен Нацрт закона о порезу на непокретности

Бањалука - Народна скупштина Републике Српске у наставку поподневног дијела сједнице размотрила је Нацрт закона о порезу на непокретности, којим се утврђује јединствена пореска стопа на непокретност за све јединице локалне самоуправе у износу од 0,25 одсто.

Овим нацртом закона утврђују се ниже пореске стопе за непокретности које се користе директно у производне сврхе у износу од 0,20 одсто.

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је у завршној ријечи да је Савез општина и градова Републике Српске подржао јединствену пореску стопу на непокретности, као и највећи број политичких странака у Републици Српској.

Посланик ПДП-а Зоран Пологош апеловао је да предлагач Нацрта закона о порезу на непокретности коригује збирну пореску стопу на непокретности у Републици Српској.

Пологош се заложио да развијене општине плаћају порез на непокретности у износу од 0,20 одсто, средње развијене 0,15 одсто, неразвијене општине 0,10 одсто, а изразито неразвијене општине 0,05 одсто.

Посланик НДП-а Здравко Крсмановић сматра да се овим нацртом закона узима локалној заједници надлежност утврђивања висине пореза на непокретности у Српској.

"Мислим да овај закон треба да иде у погледу да локална заједница одређује висину пореза на непокретности", истакао је Крсмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана