Први пацијенти Завода за форензичку психијатрију на Подроманији стижу почетком новембра

Агенције
Први пацијенти Завода за форензичку психијатрију на Подроманији стижу почетком новембра

Соколац - Успостављање Завода за форензичку психијатрију на Подроманији код Сокоца финализовано је, а ова установа би прве пацијенте требало да прими почетком новембра.

Предсједник РС Милорад Додик посјетио је јуче завод и директору Зорану Косорићу и његовим сарадницима честитао на огромном труду уложеном у успјешну финализацију пројекта.

- Пројекат је коначно завршен. Било је потешкоћа, јер је реализован у заиста тешким годинама за економију. Ово је најбољи доказ који демантује све врсте негативних прича - рекао је Додик и изразио задовољство што је пријем радника кренуо те казао да очекује да ће Завод у новембру профункционисати у пуном капацитету.

Косорић је нагласио да су обезбиједили све услове и у техничком и у кадровском смислу и да наредних дана почињу са едукацијом свих запослених како би што спремније дочекали прве пацијенте.

Завод се налази у реконструисаној згради бивше Војне болнице, на површини од 7.800 метара квадратних, има 50 болничких соба са 200 кревета, а имаће 147 радника. Ту ће бити смјештена лица која су под утицајем психопатолошких доживљаја починила кривична дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана