Промовисан нови број часописа Аргументи: Запад жели да овлада Балканом

Промовисан нови број часописа Аргументи: Запад жели да овлада Балканом 29.12.2017 11:17 | С. Ш.

Бањалука - Западни центри моћи желе да овладају Балканом и да НАТО базе посију широм РС, Србије и цијелог западног Балкана, рекао је јуче члан редакције часописа "Аргументи" Предраг Ћеранић на представљању новог његовог броја.

У часопису за друштвена и политичка питања који издаје СНСД, између осталог, обрађени су политички догађаји у РС, региону и свијету током претходна четири мјесеца. Ћеранић је нагласио да се његов текст "Балкан као врата у Русију" односи на позицију Балкана који се налази између Америке и Русије и на којем нову политичку мапу кроји Блиски исток. Он је навео да то није случајно, с обзиром на то да се на геополитичкој мапи Балкан и Блиски исток посматрају као цјелина и као врата према Кавказу и централној Азији.

- Желио сам да приближим како ће се та дешавања одразити на простор у којем живимо - рекао је Ћеранић.

Главни уредник часописа Милан Љепојевић рекао је да је највећа вриједност часописа што аналитички даје брзе и експресне одговоре на актуелне догађаје.

- Један од тих догађаја је и пресуда Хашког трибунала генералу Ратку Младићу о којој је писао Стефан Каргановић - рекао је Љепојевић.

Он је издвојио и рад професора Милана Благојевића који је у тексту "(Не)могућности деохаеризације нашег простора" изнио детаље о систему владања у политичком и уставно-правном систему дејтонске БиХ. Овај број часописа садржи и говор премијерке РС Жељке Цвијановић о економској политици СНСД-а и резултатима Владе.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица