Преоптерећење зауставило магнетну резонанцу на УКЦ-у РС

Д. С.
Преоптерећење зауставило магнетну резонанцу на УКЦ-у РС

Бањалука - Магнетна резонанца, која се налази у Заводу за клиничку радиологију Универзитетског клиничког центра РС, тренутно је у квару, због чега пацијенти који треба да обаве овај преглед морају да сачекају неколико дана да апарат буде поправљен или да оду у другу установу.

- Усљед великог прилива пацијената из цијеле Српске у УКЦ и преоптерећења опреме због непрекидног рада од 24 часа, те максималног степена искоришћења, повремено се догоди да су поједини уређаји ван функције. Тренутно због квара није у функцији апарат за магнетну резонанцу - потврдили су у УКЦ-у.

Навели су да се поправка овог апарата очекује кроз неколико дана и додали да магнетна резонанца није хитна медицинска претрага, те се она може урадити у другим здравственим установама са којима Фонд здравственог осигурања РС има уговор.

Редакцији "Гласа Српске" јуче се обратила забринута мајка Слободанка Р., која данима покушава да одведе дијете на преглед.

- Дијете има неуролошких проблема и треба да обави преглед магнетном резонанцом. Приликом првог прегледа неуропедијатра крајем прошле године речено ми је да од два апарата један не ради дуже вријеме, док на преглед на другом апарату можемо доћи послије празника. Међутим, када смо 15. јануара дошли, рекли су нам да је и други апарат у квару - казала је она и додала да су им обећали да ће их обавијестити када резонанца буде поправљена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана