Прекршајни налог за мајку која је напала туђе дијете VIDEO

nezavisne.com
Прекршајни налог за мајку која је напала туђе дијете VIDEO

Бањалука - Тридесетшестогодишњој Бањалучанки М.Ч., која је у играоници "Земља чуда" у тржном центру "Емпориум" ухватила за руку и одгурнула дјевојчицу која се нагуравала с њеним дјететом, издат је прекршајни налог, потврђено је из Полицијске управе Бањалука.

Претходно се бањалучкој полицији у суботу обратила М.С. и пријавила да је њену трогодишњу кћерку физички напала непозната жена у тој играоници.

"Изласком на лице мјеста полицајци су утврдили да је непозната женска особа, након што је видјела међусобно нагуравање између дјеце, ушла у простор за игру, те дјевојчицу која се нагуравала са њеним дјететом ухватила за руку и одгурнула је. Дјевојчица је након тога пала у ограђени простор за игру, односно трамполину", појаснили су из полиције.

М.Ч. је, како нам је потврђено, сама дошла у Полицијску управу Бањалука.

Васпитачица у играоници "Земља чуда", гдје се и десио инцидент, нам је телефонски рекла да засад не може давати никакве изјаве у вези са догађајем у играоници јер је у току полицијска истрага.

"Никад нисам имала проблеме у играоници, ово је први случај", каже она.

Жена која се представила као мајка која је забиљежена на камерама позвала је портал "Независних" и негирала да ју је полиција тражила како су пренијели неки медији, већ да је сама отишла у полицију.

А како пише АТВ, жена им је рекла "да је неколико пута опомињала радницу у играоници да се дјеца туку и да је радница касно реаговала, а да се на снимку види само дио онога што се дешавало у играоници".

Прозвали смо и неколико других играоница да видимо да ли су имали сличне ситуације. У бањалучкој играоници "Пахуљица" у насељу Старчевица кажу да нису имали проблема са родитељима, те да се тете у играоницама при ужем дијелу града сусрећу са родитељима који долазе са свих страна.

"Код нас у играонице на сат или два долазе дјеца коју никада нисмо видјели, а родитељи очекују да они нас прихвате као да се познајемо. Ми не можемо увијек предвидјети понашање дјетета и зато смо веома опрезни да се можемо у сваком моменту за секунду створити ту, а и тете су генерално увијек под лупом свих. И та тета вјероватно није очекивала такву реакцију мајке. Тешко се поставити у таквој ситуацији", кажу из ове играонице.

Психолог Александар Милић сматра да би дјеца требало да буду у контакту једни с другима, али њихови поступци у том узрасту недовољно су контролисани, због чега треба да су под сталним надзором.

"Природно је да родитељ стане у одбрану свог дјетета, али није у реду да се то насиљем рјешава. То је неконтролисано и на крају противзаконито понашање и таква агресивност је крајње непримјерена. Особа која је неконтролисано импулсивна дјетету никако не даје позитиван примјер", истиче Милић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана