Поново проходан ауто-пут Какањ-Зеница, саобраћај отежан

Срна
Поново проходан ауто-пут Какањ-Зеница, саобраћај отежан

Бањалука - Ауто-мото савез Републике Српске саопштио је да су са ауто-пута Какањ-Зеница и са регионалног путног правца између та два града уклоњени вода и муљ који су се излили из акумулације какањског рудника, те да се саобраћај одвија успорено.

Из АМС упозоравају возаче да је због ниске температуре на појединим дионицама могућа поледица, док преко планинских превоја и у вишим предјелима на коловозима има снијега.

Магла смањује видљивост у котлинама и дуж ријечних токова, посебно на подручју Федерације БиХ. Магле има у западним крајевима, на ширем подручју Зенице и Маглаја, те у Кантону Сарајево.

На свим дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони, посебно на магистралним путним правцима Црна Ријека-Јајце, Горњи Вакуф-Прозор-Јабланица, Коњиц-Дрежница, Србљани-Босанска Крупа, Бугојно-Нови Травник-Невић Поље-Каоник, као и на регионалном путу Травник-Угар.

Возачима се савјетује опрезна вожња на свим путним правцима уз обавезно посједовање зимске опреме.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без застоја, по мјестимично влажним коловозима.

Петља "Маховљани" затворена је за саобраћај због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, а возачима се препоручује да користе петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице на локалитету Маховљанске петље од 23.00 до 5.00 часова долазиће до обустава саобраћаја у максималном трајању до пола сата, највише четири пута током овог периода.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја који је регулисан привременом сигнализацијом.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор због регулисања улаза и излаза на магистрални пут механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор. Измјене саобраћаја због изградње ауто-пута су и на регионалном путу Прњавор-Станари.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари код Прњаворске петље. Измјене у одвијању саобраћаја планиране су до краја године.

Настављени су и радови на санацији клизишта на истом магистралном путу на подручју Мјесне заједнице Ада, због чега је измијењен режим саобраћаја у дужини од 150 метара.

На подручју дистрикта Брчко у току је изградња обилазнице због чега је измијењен саобраћај на магистралном путу Брчко-Лончари у насељу Горице. Предвиђено је да радови трају до 26. јуна.

У току су радови на санацији коловоза дионице магистралног пута Приједор-Шарговац. Радови се изводе и на путним правцима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и Укрина-Вијака у Вијачанима.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље /граница БиХ и Црне Горе/ и даље је забрањен саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона, те на регионалном путу Братунац три-Дрињача за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3, осим за аутобусе "Дринатранс" из Зворника.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. И даље трају радови на подручју Хрватске, па се на прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања саобраћа успорено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана