Појачане активности на наплати боравишне таксе

Срна
Појачане активности на наплати боравишне таксе

Бањалука - Пореска управа Републике Српске појачаће активности када је ријеч о наплати боравишне таксе, али и контроле рада субјеката који изнајмљују смјештајне капацитете, закључено је данас на састанку директора Пореске управе Зоре Видовић и представника туристичких организација.

На састанку је истакнуто да је примјетно да постоји одређен број субјеката који не пријављују приход остварен по овом основу.


Учесници састанка позвали су субјекте који изнајмљују смјештајне капацитете у Српској да пријаве приход по том основу, али и локалне заједнице да се активније укључе у ову проблематику.

Из Пореске управе је саопштено да је очигледно да је ријеч о индолентном односу појединих локалних заједница, што показује и податак да је свега 20 локалних заједница до сада донијело одлуку о висини боравишне таксе на свом подручју.

На састанку је речено и да је, с циљем унапређења у овој области, сарадњу Пореске управе са туристичким организацијама потребно дићи на виши ниво, посебно ако се има у виду сталан раст броја туриста.

Видовићева је истакла да ће Пореска управа бити на услузи туристичким организацијама, али и пореским обвезницима у смислу да им олакша извршавање њихових пореских обавеза.

Састанку су присуствовали представници Туристичке организације Републике Српске и Туристичке организације града Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана