Подаци о педофилима ускоро на једном мјесту

Д. С.
Подаци о педофилима ускоро на једном мјесту

Бањалука - Влада РС усвојила је јуче Приједлог закона о посебном регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце.

Како је саопштено из Владе, овим законом оснива се посебни регистар лица правоснажно осуђених за сексуалне злоупотребе и искориштавање дјеце, те одређују лични подаци који се уписују и начин њиховог чувања и давања на кориштење. Осим тога, одређује се и степен њихове повјерљивости, као и посебне мјере које се спроводе према лицима правоснажно осуђеним за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце.

- Сврха доношења овог закона је обезбјеђивање заштите дјеце од сексуалне злоупотребе, злостављања и искориштавања, те спречавање лица правоснажно осуђених за та кривична дјела да поново учине исто или слично кривично дјело - наведено је у саопштењу.

Министри су јуче усвојили и извјештај о реализацији акционог плана РС за спровођење Реформске агенде, у којем је наведено да је од укупно планираних 78 мјера Влада до краја 2017. године реализовала 58 те да је реализација преосталих 20 мјера у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана