Пад нивоа водотока свих ријека у РС, осим Саве

Срна
Пад нивоа водотока свих ријека у РС, осим Саве

Источно Сарајево - У Републици Српској забиљежен је пад нивоа водотока свих ријека, осим Саве, која дуж цијелог тока уз Српску биљежи раст од неколико центиметара у односу на петходни дан, саопштено је из Републичке управе Цивилне заштите.

Сава је у Козарској Дубици, Градишци, Српцу изнад коте ванредне одбране од поплаве.

У насељима Кобаш, Гај и Бајинци у општини Србац заплављено је неколико кућа, а у Градишци се Сава излила на небрањена пољопривредна земљишта.

Због изливања Саве код мјеста Гашница обустављен је саобраћај за путничка возила на путу Козарска Дубица-Градишка.

У Козарској Дубици Сава се излила на небрањено, ненастањено подручје, а на ободном каналу Раковица врши се утврђивање насипа, гдје је до сада насуто 2.500 метара кубних одговарајућег материјала.

У Броду, због повећаног водостаја Саве, на снази је ванредна одбрана од поплаве, док је у Шамцу Сава у порасту испод коте ванредне одбране од поплава.

Воде Српске данас су увеле редовне мјере одбране од поплава на подручју Бијељине због водостаја Саве на Рачи.

Водостаји Сане у Приједору, Сане и Уне у Новом Граду и Уне у Костајници и Козарској Дубици од јуче биљеже пад, тако да је Сана у Приједору испод коте редовне одбране од поплава.

Специјализоване јединице за заштиту и спасавање на води и под водом Управе цивилне заштите, налазе се са пумпама великог капацитета уз ријеку Саву и на располагању су локалним заједницама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана