Од сутра акција Заштитимо дјецу у саобраћају

Од сутра акција Заштитимо дјецу у саобраћају 26.08.2018 12:07 | Срна

Бањалука - Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, поводом предстојећег почетка нове школске године, од сутра ће спроводити акцију "Заштитимо дјецу у саобраћају" којом се возачи позивају на додатан опрез у саобраћају на путевима у близини школа.

Активности полицијских службеника на заштити дјеце у саобраћају биће планиране у сарадњи са запосленима у школама и усклађене са одвијањем наставе, саопштено је из МУП-а.


Полиција ће кажњавати непрописно паркирање у зонама школа и пјешачких прелаза, као и на аутобуским стајалиштима, те иницирати да се обезбиједи проходност пјешачких пролаза до школских објеката и постављање пјешачких баријера којима би се спријечио директан излазак дјеце на коловоз.

"Задатак полицијских службеника првенствено ће бити да нађу најбезбједније трасе за кретање ученика из приградских насеља и из дијелова града у којима нема школа", наводи се у саопштењу.

У сарадњи са директорима и педагозима школа, у првој половини септембра за ученике најмлађих узраста биће организована предавања о теми безбједног и правилног учешћа пјешака и бициклиста у саобраћају.

Током септембра биће појачано присуство полицијских службеника у градским зонама и у близини школских објеката, с посебним акцентом на контролу брзине кретања возила, те поштовање пјешачких прелаза.

Полицајци ће обављати појачану контролу возила која врше организован превоз дјеце, а возила која одају сумњу да су технички неисправна упућиваће на ванредне техничке прегледе.

МУП Српске апелује на возаче да са појачаном пажњом учествују у саобраћају, те прилагоде брзину условима пута, нарочито на путним правцима којима се крећу ученици и у близини школа.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица